Taping bij hooikoortsklachten! Snel, eenvoudig en zonder medicatie!  

unieke tape methode

Veelgestelde vragen?

 Hoe snel werkt het tape?

Dat is verschillend per persoon. Net zoals de een beter reageert op medicatie is dit bij taping net zo. Het heeft ook te maken met de mate van ontregeling van het immuunsysteem. In sommige gevallen treed er eerst een lichte toename van klachten op waarna de klachten meestal afnemen in de weken erna als je het tape een aantal keer herhaalt.

Is deze techniek ook geschikt voor kinderen?

- Ja en er is geen leeftijdsgrens. En tape heeft geen nadelige effecten op het lichaam zoals medicatie. Wel leert de ervaring dat het tape eraf halen bij jonge kinderen pijnlijk kan zijn en is het in onze ogen verstandig niet te jong te beginnen.  We kunnen ook een tape variant gebruiken die huidvriendelijke is voor jongeren.

 

Ik ben zwanger kan ik me dan ook laten tapen?

- Ja en het is zelfs wenselijk dit uit te proberen aangezien medicatie tijdens de zwangerschap vaak afgeraden wordt.

Wanneer kan het tape niet toegepast worden?

- Het tape kan niet toegepast worden bij mensen die een allergische reactie hebben op dit tape. Bij twijfel plakken we eerst   een klein stukje op de huid zodat u kan kijken hoe de huid reageert. Tot nu toe zijn er weinig mensen die reageren op het tape aangezien het erg huidvriendelijk is. 

Kan ik douchen, sporten en zwemmen met het tape?

- ja het tape wat wij gebruiken is een variant die goed  een week blijft zitten ook bij vaak douchen en sporten. 

Wanneer moet ik beginnen met de behandeling?

- We raden mensen aan om te starten met een traject van taping als de eerste symptomen . Maar ook in het midden of einde van de periode is  duidelijke verlichting haalbaar. 

Wanneer moet ik stoppen met het slikken van mijn tabletjes?

- De ervaring leert dat dat een beetje verschilt per persoon en in welke mate u klachten heeft. We raden aan dit met uw therpeut te bespreken als u een afspraak maakt of tijdens de 1e zitting

Werkt het ook verlichtend bij andere allergieen zoals huisstof of huisdieren allergie?

- Vanuit onze ervaring kunnen we vertellen dat er mensen zijn die na het tapen ook minder heftig reageren op huisstof en/of huisdieren.

Is het wetenschappelijk bewezen dat het helpt?

- Nee

  Maar dat weerhoudt ons er niet van deze methode toe te passen. Wij dragen als praktijk bij aan het verzamelen van data en gegevens om onderzoek mee te kunnen doen. We hopen dat er in de toekomst dan ook evidentie op papier komt. Voor ons is de praktijk ervaring voldoende bewijs om deze techniek met u te willen delen. We hebben een groot percentage van de  clienten van de medicatie af geholpen en 90 procent keerde na de eerste behandeling terug met een positieve ervaring in de afname van klachten.

Heeft u zelf nog andere vragen dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.